Burgundviner - Hvit
Vignoble : Helt sør i Bourgogne, ved grensen til Beaujolais, strekker området for appellasjonen seg utover landsbyen. Landsbyen Saint-Vérand har et "d", men appellasjonen har ikke det fordi den høstes fra seks landsbyer. Den ble etablert i 1971, og er den nest siste appellasjonen som ble tildelt i Mâconnais-regionen.
Viticulture :
Jorden : en jura-kalkstein som forsterker de kalkholdige lagene i Côte-d'Or, ideell for Chardonnay.
Plantetetthet : 8 500 planter/hektar.
Beskjæring : Guyot.
Høsting : Håndplukking.
Avkastning : 55 til 65 hl/ha, som gjør at druene kan avsløre nyansene i vårt terroir.
Vinifikasjon : Veldig langsom pressing, for å respektere frukten. Saftene fra siste pressing blir ikke beholdt.
Lagring : I tank i 6 til 8 måneder. Gjennom hele prosessen tas beslutningene hovedsakelig basert på smakinger. Disse dataene suppleres naturligvis med tekniske analyser. Som for alle vinene fra eiendommen.